Wie haalde het team van de week?

Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Op speeldag negentien was er het eerherstel van Anderlecht in de competitie, nieuw puntenverlies van Lokeren en Gent en een soevereine prestatie van een dito leider op Sclessin. Maar wie haalde allemaal ons team van de week? Wij maken de balans op.

Doel

Ook dit weekend was het weer genieten van doelmannen. Ryan toonde zich weer bijzonder sterk, Van Langendonck hield zijn ploeg uiteindelijk nog op een punt - al zat hij er eerder wel eens flagrant naast.

De keuze valt echter op Matz Sels, die niet minder dan vier keer iemand die alleen op hem afkwam van een doelpunt kon houden. En dan nog die vrije trap van Matthys van onder de lat duikelen ... chapeau!

Verdediging

In de defensie opteren we voor drie centrale mannen. Daarin aandacht voor het centrale duo van Zulte Waregem. Mendy en D'Haene legden samen Leye, Patosi & co al bij al makkelijk tussen de boterham.

Zetten we ook centraal achterin: Seth De Witte. De skip van Malinwa werd terug een rijtje achteruitgeschoven en dat rendeerde. Depoitre in de achterzak, in de zijzak nog plek om ook Kenny 'kendienietgezien' Saief ook weg te stoppen.

Middenveld

Voor hem stond op vrijdagavond ook een echte breker met ene Joachim Van Damme. Met twee loepzuivere tackles maakte hij het hele veld kapot in een halve minuut, maar toonde hij ook de grinta die Malinwa de week voordien had gemist.

Daarvoor moeten we wel kiezen voor Dennis Praet - die met twee doelpunten Anderlecht op rozen zette en blijft een groeiende vormcurve vertonen - en Jessy Galvez-Lopez, die in een kwartier meer betekende voor Charleroi dan de hele ploeg samen.

Aanval

Onze aanvallende flanken luisteren naar de namen Refaelov en Buyl. De ene was de patron voor Club Brugge, de andere leidde de Vereniging uit dezelfde stad naar de drie punten met een erg leuke en gretige invalbeurt.

Centraal dan ene Keita die in alle drie de goals van Lierse betrokken was en zonder een goede Van Langendonck ook misschien nog de match had beslist, en ene Mboyo die na alle kritiek op het veld wist te antwoorden met een deugddoende prestatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties