"We kunnen onze voet zeker naast die van Beerschot-Wilrijk zetten"

"We kunnen onze voet zeker naast die van Beerschot-Wilrijk zetten"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk sluit 2014 af met een tweede plaats in vierde klasse C. De paarshemden volgen ondertussen al op vijf punten van Esperanza Pelt. Hoog tijd om de Limburgers dus eens aan de tand te voelen.

Door Cédric De Volder

"KFCO Beerschot-Wilrijk heeft het in de heenronde heel goed gedaan, maar Esperanza Pelt heeft het fantastisch gedaan." Het waren vorige week nog de woorden van Urbain Spaenhoven. Voetbalkrant.com ging dan maar op de koffie bij Jan Winters, de voorzitter van de Limburgse fusieclub.

En Esperanza Pelt doet het schitterend. De geelhemden tellen niet alleen vijf punten voorsprong op Beerschot-Wilrijk, maar rondden afgelopen weekend ook al de kaap van veertig punten. "We doen het beter dan verwacht, maar de weg is nog lang. Eigenlijk begint de competitie pas eind januari."

Beerschot-Wilrijk? Ook wij hebben ambitie

"We zijn er voor het seizoen in geslaagd om de betere pionnen van Neerpelt en Overpelt samen te houden", gaat Winters verder. "Het was dan ook een must om dit seizoen een ticket voor de eindronde te bemachtigen. Esperanza wil geen meelopertje zijn, hé. Al zou een titel in het eerste jaar natuurlijk schitterend zijn."

Toch willen de Limburgers hun ambities niet bijstellen. "Alles mag, maar niets moet. KFCO Beerschot-Wilrijk krijgt alle lastige ploegen nog op bezoek, hé. En ze verloren nog geen enkele wedstrijd op het Kiel. Al kunnen we onze voet zeker naast die van hen zetten. Dat hebben we bewezen door te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties