Ryan: "Ik ben bang om mijn basisplaats te verliezen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 17 reacties
Ryan: "Ik ben bang om mijn basisplaats te verliezen"
Foto: © SC

Er dient zich in de eerste maand van het nieuwe jaar een keepersprobleem aan bij Club Brugge. Mathew Ryan kreeg gisteren te horen dat hij werd opgeroepen voor de Asian Cup die dan gepland staat. En de Australische goalie wil dolgraag gaan.

"Ik weet dat Club mij liever houdt, maar zelf hoop ik pas in februari terug te keren", aldus Ryan in Het Nieuwsblad. "Spelen op de Asian Cup is een beloning voor mij na mijn goede prestaties. Of ik niet voor elke match over kan vliegen? Daarvoor zou ik te veel airmiles moeten afleggen. (lacht)"

Club hoeft weinig angst te hebben

En dus zit blauw-zwart in de penarie. Reservedoelman Vladan Kujovic is na zijn ziekte nog niet top, en derde keeper Sokratis Dioudis ontbreekt matchritme. "Toch hoeft Club weinig angst te hebben", zegt Ryan. "Op training is Vladan weer helemaal de oude en Sokratis laat een goede indruk na."

"Eigenlijk ben ik een beetje bang om mijn basisplaats te verliezen. Je weet maar nooit dat iemand de kans krijgt om in een match drie strafschoppen te stoppen en zo de nieuwe nummer één wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties