Hoogdag op Soccer Trophy Antwerpen: Koning Voetbal boven Keizer Winter

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Hoogdag op Soccer Trophy Antwerpen: Koning Voetbal boven Keizer Winter
Foto: © Photonews

Vandaag stond er een hoogtepunt op het programma tijdens de Soccer Trophy. Het indoortoernooi staat natuurlijk in het teken van sport en plezier, maar voor de superfinale van de heren komt er natuurlijk een extra lading supporters af.

Door Cédric De Volder

En het moet gezegd: Soccer Trophy is dan wel nog maar aan de tweede editie toe, maar het toernooi kan nu al opnieuw een onverdeeld succes worden genoemd. "Ik heb nog geen exacte cijfers onder ogen gekregen, maar we verwelkomden de voorbije dagen alvast meer spelers en fans dan vorig jaar."

Het zijn de woorden van Jan Baele, die met Sportizon het toernooi organiseert. "Onze naambekendheid is in de hoogte geschoten, maar er is nog een pak potentieel. Er namen dit jaar 187 ploegen (vorig jaar waren dat er 134, nvdr.) deel, maar de Antwerpse ploegen zijn nog niet aanwezig. En dan denk ik meteen aan Antwerp FC en KFCO Beerschot-Wilrijk, hé."

Maar opnieuw over naar de finale. Het herentoernooi werd gewonnen door de Mo'kes. Het team van onder anderen Mohamed Messoudi (niet aanwezig door reis, nvdr.) en Vinnie Verhoeven haalde het in de finale van United Schoten '87.

Soccer Trophy spiegelt zich aan de Keizer Karel Cup. Het is algemeen geweten dat het Gentse toernooi qua niveau hoogstaand is. Hoe zat het op dat vlak in Park Spoor Noord? "Er zijn natuurlijk een pak ploegen die puur voor het plezier deelnemen", vertelt Baele. "En die mensen komen natuurlijk ruimschoots aan bod."

In de finalereeksen merk je meteen dat het niveau hoog ligt

"Maar in de finalereeksen merk je toch dat het niveau hoog ligt", besluit Baele. "De Mo'kes bestaan uit voetballers die op het hoogste niveau hebben gespeeld. Bij de vrouwen namen opnieuw enkele internationals deel en Waasland-Beveren, Lierse SK en OH Leuven stuurden zelfs jeugdploegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties