Indrukwekkend! Club Brugge overtroeft de rest op alle vlakken

Robby Morren
Robby Morren
| 65 reacties
Indrukwekkend! Club Brugge overtroeft de rest op alle vlakken
Foto: © SC

Club Brugge raast werkelijk als een sneltrein door onze competitie. Blauw-zwart is op zowat alle vlakken de beste uit de klas. Indrukwekkend!

Door Robby Morren

Club sluit 2014 af als leider, maar niet zomaar. De Bruggelingen leggen veruit de beste cijfers voor. Ze boekten de meeste overwinningen (12) en leden de minste nederlagen (1).

Wat meer is, blauw-zwart legt met +33 ook het beste doelsaldo voor met een straatlengtes voorsprong. Het doelsaldo van eerste achtervolger Anderlecht bedraagt +15, Club Brugge doet dus meer dan dubbel zo goed.

Er is ook geen enkel team dat meer scoorde dan Club (54 goals). En ook daar is Anderlecht de eerste achtervolger met liefst 15 stuks minder.

Offensieve manier van spelen

"We scoren veel en dat heeft te maken met onze offensieve manier van spelen waarbij veel verschillende spelers kunnen scoren", legt Michel Preud'homme uit.

"Vorig seizoen wonnen we vaak met 1 doelpunt verschil. Dat is dit seizoen anders en het is natuurlijk comfortabeler als je een wedstrijd wat vroeger kan beslissen. We hebben goed gewerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties