Opleidingsvergoedingen nu helemaal op de helling

Opleidingsvergoedingen nu helemaal op de helling
Foto: © SC

Mogelijk is er een nieuwe tik uitgedeeld aan teams omtrent de opleidingsvergoeding. Wereldvoetbalbond FIFA heeft namelijk in Duitsland een rechtszaak verloren tegen een club die weigerde opleidingsvergoedingen te betalen. Zet het hiermee de deur open naar het einde van die vergoedingen?

FIFA heeft in Duitsland een rechtszaak verloren tegen SV Wilhelmshaven. Die club weigerde jarenlang een opleidingsvergoeding van ongeveer 150.000 euro te betalen aan Atlético Excursionistas und Atlético River Plate voor Sergio Sargazazu.

Een Duitse rechter heeft de club nu gelijk gegeven, omdat de opleidingsvergoedingen in strijd zijn met Europese wetgeving voor de vrije keuze van werk.

Wat nu?

Het is niet de eerste klap: de Wereldvoetbalbond FIFA heeft de regelgeving omtrent de opleidingsvergoeding voor jeugdspelers enkele maanden terug danig hervormd. De poort naar het buitenland stond zo voor jonge talenten van bij ons plots wagenwijd open.

De vergoedingen zijn de laatste jaren enorm gedaald voor de opleidingsvergoedingen, maar dat is natuurlijk nog steeds beter dan helemaal geen vergoeding. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties