Origi na jaar van ontdekking: "Er kan zo iemand anders opstaan"

Origi na jaar van ontdekking: "Er kan zo iemand anders opstaan"
Foto: © Photonews

2014 was ook het jaar van (de ontdekking van) Divock Origi. Sinds zijn doelpunt tegen Rusland op het WK is hij niet meer weg te denken bij de Rode Duivels. Maar de spits is slim genoeg om de vergankelijkheid van succes te snappen.

"Het is speciaal om te zien hoe 1 doelpunt eigenlijk alles kan veranderen", aldus Origi over zijn doelpunt tegen de Russen op het WK. "Ik was echt trots dat ik als 19-jarige daar mocht staan", was de spits heel erg blij in gesprek met VTM.

"Toen ik hoorde dat ik naar het WK mocht, was ik trots en toch ook wel een beetje verrast. Ik heb veel berichtjes gekregen van familie en vrienden. Ik wou mezelf graag bewijzen."

Op het veld en in het leven weinig stress

"Veel stress had ik niet. Op het veld en in het leven heb ik niet veel stress", blijft hij er nuchter onder. "Liedjes over mij? Leuk en speciaal. Maar ik weet precies wat ik moet doen en wat niet, ik krijg veel raad van mijn vader."

En ook als het eens moeilijk gaat, zoals de laatste maanden bij Lille, blijft de spits van de Rode Duivels heel open en down to earth: "Ik moet gewoon altijd alles blijven geven, want er kan ineens een andere jongen zijn die zijn debuut maakt of meteen hoog scoort."

"Maar ik ben niet bang om wat er kan gebeuren. Ik doe wat ik altijd heb gewild: voetbal spelen. Natuurlijk ben ik heel gelukkig, ik wil nu ervoor zorgen dat alles nog beter wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties