Steven Gerrard begint aan afscheidsronde: een bloemlezing

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Steven Gerrard begint aan afscheidsronde: een bloemlezing
Foto: © Photonews

Er zit een einde van een tijdperk aan te komen. Steven Gerrard heeft aangekondigd dat hij Liverpool FC na dit seizoen zal verlaten. Een kroniek van een aangekondigd afscheid, jammer genoeg niet langs de grote poort.

Door Cédric De Volder

Laat het duidelijk zijn: Steven George Gerrard heeft dan wel geen kast vol trofeeën, maar de middenvelder was het voorbije decennium wel degelijk één van de grootste voetballers op deze aardkloot.

Captain Fantastic - zoals zijn bijnaam op Anfield Road door de kelen galmt - tekende in 1989 als negenjarige ukkepuk een eerste aansluitingskaart bij Liverpool Football Club.

Gerrard - die na het WK en 113 officiële interland ook Engeland vaarwel zwaaide  - debuteerde in 1997 tegen Blackburn Rovers in de grootmacht Liverpool en speelde sindsdien in totaal 492 wedstrijden in het rode shirt.

Lege prijzenkast

Maar zijn clubliefde zorgde er jammer genoeg wel voor dat de prijzenkast zo goed als leeg bleef. Vooral in Engeland blijft het blad, twee FA- en League Cups niet meegerekend, maagdelijk wit. De Champions League-winst van 2005 maakte dan ook veel goed.

Al moet het gezegd: Gerrard verdiende anno 2015 meer respect. Liverpool bood de aanvoerder dan wel een nieuwe verbintenis aan, maar het loon van de middenvelder werd door drie gedeeld. De middenvelder mag na het seizoen de Verenigde Staten met zijn kunsten gaan verblijden... Het ga je goed, skipper!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties