Cordaro vs Naessens: welke ploeg deed de beste transfer?

Cordaro vs Naessens: welke ploeg deed de beste transfer?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is een soort van ruildeal met vertraging: in de zomermercato trok Jens Naessens (geblesseerd) naar KV Mechelen, ondertussen maakte Alessandro Cordaro de omgekeerde beweging. En wie heeft daar nu de beste zaak mee gedaan?

Polyvalentie

Als er een ding is waar je zowel Jens Naessens als Alessandro Cordaro een pluim op de hoed kan steken, dan is het wel hun polyvalentie. Op verschillende plekken kunnen ze uit de voeten: een beetje achteruit of op de flank, Naessens kan zelfs makkelijk diep in de spits plaatsnemen.

Torinstinct

Qua puur torinstinct haalt Jens Naessens de bovenhand. Hij was bij Zulte Waregem de voorbije seizoenen telkens goed voor een zestal doelpunten, terwijl Cordaro het toch vooral van de assists en voorbereidende acties moet hebben - voor de kooi is hij met vier doelpunten in 2,5 seizoenen competitie niet de grootste goalgetter op dit moment.

Jeugd vs ervaring

Jens Naessens is - je zou het bijna vergeten - amper 23 en doet al enkele jaren mee op het hoogste niveau. Als hij die lijn kan doortrekken, mogen we van hem nog veel verwachten. Bij Cordaro tikken de jaren aan, maar op zijn 28e is hij vooral ervaren en zeker nog niet afgeschreven - verre van!

Blessuregevoeligheid

Het grootste heikele punt van Naessens de voorbije jaren: die blessuregevoeligheid. Ook dit seizoen miste hij alweer quasi een half seizoen door een pubalgie. Hopelijk voor hem raakt hij na Nieuwjaar niet opnieuw buiten strijd, want Cordaro is alvast een standbeeld van standvastigheid: (quasi) altijd fit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties