Interview Aanwinst Gent: "Wanneer ik in de basis wil? Meteen!"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Aanwinst Gent: "Wanneer ik in de basis wil? Meteen!"
Foto: SDG

Met Haris Hajradinovic denkt AA Gent een doublure voor Milicevic gevonden te hebben. Zelf ziet hij dat ietwat anders. Haris wil meteen knallen. Ook op training spat de goesting er vanaf.

Sander De Graeve in Oliva

“Hier wordt veel harder getraind dan in Slovakije”, aldus de Bosnische aanwinst van Gent. “Ik moet echt aanpassen, het is moeilijk. Hoe ik me voel? Moe”, lacht de aanvaller. “In Slovakije doen we het op z'n Hollands, meer technische oefeningen dan fysieke.”

“Het fysieke niveau is hier echt wel hoog. Hier is ook meer druk volgens mij.” Samen met Damjan Siskovski komt hij heel wat streekgenoten tegen. “Ik praatte al met Zolotic, Uros Vitas, Damjan en Milicevic.”

De Bosniër is brandend ambitieus. “Gisteren spraken we over mijn rol in het team op training. Wat mijn ambitie is? Ik wil in de basis staan. Wanneer? Van de eerste wedstrijd! Waarom niet, hé. Alles is mogelijk.”

Zijn doel op lange termijn staat vast. “Ik wil voor Bosnië, míjn land, spelen”, zegt hij, niet zonder trots wanneer hij Bosnië uitspreekt. Hajradinovic is niet de enige van Trencin die bij Gent kwam. Ook Moses Simon sloot intussen aan op stage.

Moses? Goeie dribbel, snel en degelijke afwerking

Dringend eens inlichtingen inwinnen dus. "Moses heeft een goeie dribbel en kan een man uitschakelen. Hij is snel met en zonder de bal. Degelijke afwerking ook. We maakten samen dertien goals op een half seizoen. Wie de beste is? Dat weet ik niet, we zullen wel zien.”

Haris heeft alvast iets om naar uit te kijken. “Ik heb al een appartement en mijn vriendin komt zodra de stage er hier opzit”, vertelt hij met blinkende ogen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties