'The Beast' zijn menu: kip, kip, kip en Weetabix

'The Beast' zijn menu: kip, kip, kip en Weetabix
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wimbledom-spits Edebayo Akinfenwa heeft zijn geheim prijsgegeven. Voor zij die hem niet kennen: hij wordt ook wel 'The Beast' genoemd. Niet om zijn agressieve stijl, maar wel voor zijn overvloed aan spieren. Het is immers een voetballer die meer op bodybuilder lijkt.

1m80 voor 102 kilogram lichaamsgewicht, dat is niet slecht als je het ons vraagt. Kijk maar naar bovenstaande foto en je weet dat Akinfenwa geen typische profvoetballer is. Zijn dieet ziet er dan ook net iets anders uit dan dat van pakweg Dennis Praet.

De spits van Wimbledon scoorde maandag tegen Liverpool en werd achteraf gevraagd naar zijn eetgewoontes. "Als ontbijt eet ik Weetabix met honing. Bij de training iets van kip. De kok van onze ploeg maakt altijd speciaal kip voor me klaar, en dat maakt me gelukkig."

Een kwart van een kip, een halfgrote kippenborst, frieten, maïs en vijf kippenvleugels

"In de namiddag drink ik een shake. Als avondmaal eet ik opnieuw kip, aardappelen en koolsla. Mijn partner is half-Nigeriaans, half-Caribisch, dus het kan evengoed een curry van geit met rijst en aardappelen zijn. Ik heb veel koolhydraten nodig."

"Ik eet ook wel eens bij Nando’s (fastfood van kip). Dan bestel ik altijd hetzelfde menu: een kwart van een kip, een halfgrote kippenborst, frieten, maïs en vijf kippenvleugels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties