Alexis Sanchez: De meest complete speler in de Premier League?

Jeroen Evens
| 16 reacties
Alexis Sanchez: De meest complete speler in de Premier League?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexis Sanchez maakt furore op het Britse eiland. De Chileen die afgelopen zomer voor 36miljoen euro overkwam van FC Barcelona, bewijst na een geweldig WK zijn waarde voor Arsenal. Voetbalkrant schenkt u een analyse van zijn statistieken, en bepaalt juist waarom Sanchez een speler van goudwaarde is.

Het is niet makkelijk om een definitie te geven van de Chileen. Komt hij het best uit de voeten als volbakken spits, of is hij het meest efficiënt vanop de flank? Past de rol als spelmaker hem het beste, of komt Sanchez het beste tot zijn recht als afwerker pur sang?

Dit zijn steeds moeilijke vragen om te beantwoorden, maar de laatste statistieken wijzen uit dat Sanchez simpelweg geweldig is op alle posities.

“Ik hou van het feit dat hij zowel links, rechts, als vanvoor kan spelen, daarom koos ik voor hem” (Arsene Wenger)

Voorgaand citaat is een bloemlezing van zijn trainer Wenger, bij de aankondiging van de transfer van de Chileen naar Arsenal, afgelopen zomer. Sanchez stelde niet teleur, en kan bestempeld worden als de meest hardwerkende speler van zijn ploeg, en voor goal stelt hij zelden teleur.

De statistieken van het zwaargewicht in het team van Arsenal zijn ronduit geweldig. Hij is –na Aguero, Diego Costa en Charlie Austin- de speler die het vierde meeste keren scoorde in de Premier League (12 maal).

(bron: Squawka)

In totaal creëerde Sanchez 57 kansen dit seizoen, en met zeven assists laat hij enkel Cesc Fabregas voor zich in de statistieken.

Als we spreken van het aantal goals waarbij Sanchez betrokken was, leidt de Chileen de tabellen. Hij was van goudwaarde in maar liefst 19 doelpunten.

Sanchez maakte tevens meer tackles en recuperaties vdan de drie andere topscorers in de Premier League samen. Zelfs van de 30 spelers die 5 of meer doelpunten maakte, doet alleen Mile Jedinak (Crystal Palace) beter. Geen enkele aanvaller in de Engelse competitie maakte meer tackles dan Sanchez.

Ook Steve Bruce, coach van Hull City, sprak zijn bewondering uit voor de Chileen.

“Vergeet zijn technische bekwaamheid. Zijn inzet en werkkracht zijn geweldig.” (Steve Bruce)

Laat het duidelijk zijn, Alexis Sanchez is één van de meest complete spitsen die je heden ten dage terug zal vinden in de Premier League. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties