Dagboek: "Het lootje van de lijnbus getrokken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Dagboek: "Het lootje van de lijnbus getrokken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog tot 8 februari gaat in Equatoriaal Guinea de 30e editie van de Africa Cup door. Uittredend vicekampioen Burkina Faso droomt deze keer van winst en is danig Belgisch getint. Paul Put stuwt de spelers aan, sportdokter Chris Goossens maakt ze speelklaar. Het dagboek!

"Vandaag kenden we een rustig dagje. We zitten inmiddels tussen de verschillende matchen. Het regime van twee trainingen per dag hebben we achterwege gelaten. Dat gaf ons de tijd om alle voorgaande oefensessies eens door te nemen met de staf."

Onze minister van Sport gaat nog proberen te bemiddelen

We hanteren hier een tweesporenbeleid. Conditioneel is er namelijk een groot verschil tussen onze spelers die in Europa en in Afrika actief zijn. Veertien dagen is te kort om ze allemaal op hetzelfde niveau te brengen. Sommigen jongens zijn slechts bekwaam om 40 minuten te spelen."

"Over onze spelersbus hebben we ons al beklaagd. Er waren vier exemplaren voor de vier ploegen voorzien. Wij hebben het lootje van de lijnbus getrokken. Onze minister van Sport die uit Burkina Faso is overgekomen, gaat nog proberen te bemiddelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties