De transfersoap rond Divock Origi: een speelbal tussen Liverpool en Lille

De transfersoap rond Divock Origi: een speelbal tussen Liverpool en Lille
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Divock Origi is nu al maanden de speelbal van Liverpool FC en Lille OSC. De Rode Duivel is eigendom van de Engelsen, maar de Noord-Franse topclub claimt zijn diensten tot het einde van het seizoen. Al is dat zonder de geruchtenmolen gerekend. Een chronologisch overzicht.

Door Cédric De Volder

29/07/2014: Liverpool heeft Origi beet

We beginnen natuurlijk met de transfer van Divock Origi. Eind juli kondigde Liverpool vol trots de komst van de vijfvoudig Rode Duivel aan. The Reds voegden er meteen aan toe dat de aanvaller meteen opnieuw werd uitgeleend aan Lille OSC. Het begin van veel miserie...

04/09/2014: "Ik denk nog niet te veel aan Liverpool"

Het nieuwe seizoen was nog niet goed afgetrapt, maar de eerste geruchten over een vervroegde komst van Origi waren al gezegd en geschreven. De speler zelf maakte zich er nog niet druk om. "Ik denk nog niet te veel aan Liverpool."

04/10/2014: Het spel kan beginnen!

Begin oktober is het duidelijk op Anfield: Luis Suarez heeft een gat nagelaten dat Mario Balotelli niet kan vullen. Brendan Rodgers steekt het vuur zelf aan de lont. "Jammer genoeg speelt Divock nog niet bij ons", aldus de Liverpool- coach.

16/10/2014: Lille voelt de bui hangen

De aanvaller zelf deed er ook al meteen een schepje bovenop door te stellen dat Liverpool hem eigenlijk al meteen in het elftal wilde droppen. Les Doques voelden nattigheid en kwamen met een verklaring naar buiten: "Divock speelt tot juni bij Lille."

12/01/2015: "99 procent zeker dat Origi nu al naar Liverpool komt"

De volgende maanden was het een heus welles-nietesspelletje rond het persoontje van Origi. Maar begin januari waren Canal+ én l'Equipe het echt wel zeker. "Liverpool betaalt nog eens vier miljoen euro extra en Origi komt meteen."

15/01/2015: Ook Liverpool geeft eindelijk toe

En het gaat in de eerste maand van het nieuwe jaar allemaal sneller! Ook Rodgers geeft toe dat Liverpool en Lille rond de tafel zitten om te praten over de aanvaller. Er werd zelfs een ruiloperatie met Balotelli voorgesteld.

19/01/2015: "Origi komt niet"

En dat is meteen het laatste hoofdstuk in de soap. Of het ook daadwerkelijk het einde van de dramareeks zal zijn? Wij denken eerlijk gezegd van niet...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties