Van Himst weet wie de 'zes' van Anderlecht is: "Dendoncker is beter dan Tielemans"

Van Himst weet wie de 'zes' van Anderlecht is: "Dendoncker is beter dan Tielemans"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zondag hoorden we niets anders dan lof voor Leander Dendoncker. De middenvelder heeft zich in korte tijd in de ploeg gewerkt en volgens velen zal het bijzonder moeilijk worden om hem er uit te krijgen. Ook Paul Van Himst ziet in hem de vaste verdedigende middenvelder.

Door Johan Walckiers

  • Speloverzicht
  • Spelintelligentie
  • Beste verdedigende mid van Anderlecht

Zondag hadden we een gesprekje met Sporza-collega Peter Vandenbempt en die stak zijn bewondering voor Dendoncker niet onder stoelen of banken: altijd aanspeelbaar, verdedigend sterk en doet altijd iets goed met de bal. "Ik had hem niet zo snel zo goed verwacht, maar ik wist dat hij de capaciteiten had om op die plaats brokken te maken", zegt Paul Van Himst aan Voetbalkrant.com.

Ideale 'zes'

"Ik ken hem van bij de jeugd (waar zijn kleinzoon met hem speelde, nvdr.) en toen al toonde hij techniek en spelinzicht. Hij heeft ook het geluk gehad dat Besnik Hasi hem op zijn beste plaats heeft uigespeeld. En daar bewijst hij dat hij de ideale 'zes' is voor Anderlecht", heeft Van Himst een uitgesproken mening.

De coryfee van het Astridpark was eerder dit seizoen al bijzonder lovend en plaatste Dendoncker in het rijtje Coeck, Vandereycken en Van Der Elst. Als verdedigende middenvelder lijkt hij ook sterker dan Tielemans.

"Als Praet gaat terugkeren, zal Hasi keuzes moeten maken. We zullen zien of hij dan blijft staan, maar ik vind dat de capaciteiten van Tielemans niet op de verdedigende middenvelder liggen, die van Dendoncker wel."

Zo bouw je een goeie ploeg

"Daar heeft hij meer kwaliteiten dan Tielemans. Maar Youri is aanvallend dan weer sterker en zo kan je een goeie ploeg bouwen. Ik denk wel dat ze elkaar aanvullen. Tielemans moet gewoon zijn dipje proberen overwinnen", besloot Van Himst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties