"Als Defour binnen twee jaar naar Sclessin terugkeert, zou iedereen hem vergeven"

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
"Als Defour binnen twee jaar naar Sclessin terugkeert, zou iedereen hem vergeven"
Foto: © photonews

Steven Defour keert zondag met Anderlecht terug naar Sclessin. Er wacht hem ongetwijfeld een 'warm' onthaal in Luik na zijn veelbesproken transfer naar de paars-witte vijand.

Bij sommigen lijken de gemoederen al enigszins bedaard, maar vele Standard-fans kolken nog steeds van woede. Defour zelf ligt er niet wakker van, zo zegt hij. "Ik weet dat ze me zullen uitfluiten, maar ik denk niet dat ze over de schreef zullen gaan. En fluitconcerten motiveren mij, geen probleem dus."

"Hij had een clubicoon kunnen worden"

Sport/Voetbal Magazine sprak met een aantal supporters van de Rouches. Manu, een supporter die al 32 jaar naar Sclessin gaat, heeft nog altijd contact met hem. "Hij had een clubicoon kunnen worden, ware het niet van wat hij afgelopen zomer gedaan heeft", zo klinkt het bij hem.

Toch legt hij de schuld bij de pijnlijke overgang van Defour grotendeels bij de voorzitter. 'Had Duchâtelet het gewild, dan speelde Steven nu opnieuw voor Standard." Volgens hem is er zelfs nog hoop: "Ik ben ervan overtuigd dat iedereen het hem zou vergeven mocht hij over twee jaar naar Sclessin terugkeren."

"Hij blijft een van ons"

Gemengde gevoelens ook bij Kat La Rouche, voorzitter van supporteclub Standard@internet. "Toen ik hoorde dat hij bij Anderlecht getekend had, viel mij maar één woord in: judas!" Maar toch: "Hij blijft een van ons, de mentaliteit van Anderlecht zal hij nooit hebben."

Ook zij wijst echter met een beschuldigende vinger naar Duchâtelet: "Ik begrijp nog altijd niet waarom de voorzitter geen inspanning gedaan heeft om hem terug te halen." Dat vindt ook Ahmed, lid van de Hell-Side. "Het is zo dat Duchâtelet plots een kramp in zijn vingers kreeg toen hij een cheque voor Defour moest ondertekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties