Een motivator die altijd wil winnen en toch immer kalm blijft. Dat kan maar 1 man zijn ...

Een motivator die altijd wil winnen en toch immer kalm blijft. Dat kan maar 1 man zijn ...
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe is bezig aan zijn debuutseizoen als hoofdcoach bij KV Kortrijk. En hij doet het bijzonder goed, met een derde plek in de stand. Stilaan mogen we toch ook echt wel gaan zeggen dat de coach ook een grote hand heeft in het succes. Wat zijn de troeven van VDH?

Door Aernout Van Lindt

Motivator

Vanderhaeghe voelt als geen ander zijn groep aan en haalt er het beste uit om ze beter te laten voetballen. "Ik heb tegen mijn groep nog gezegd dat de ploeg belangrijker is dan het individu."

"Eens je als ploeg kan schitteren, dan komt het individuele vanzelf naar boven. De prestaties van de voorbije maanden tonen dat wel aan ja", knikt de coach van Kortrijk.

Altijd willen winnen

Mark De Man verwoordde het gisteren enorm duidelijk in gesprek met onze redactie: "Zelfs tijdens een partijtje tennis is Vanderhaeghe énorm bezeten. Hij wil altijd en overal winnen."

Die zin in winst wil hij ook meegeven aan zijn groep: "Ik wil mijn spelers grinta meegeven en de drang om te winnen. Willen voetballen en willen winnen", gaf hij daarover aan.

Rustige vastheid

En toch: er zit ook een rustige vastheid in de coach van de Kerels. Volgens Stijn De Smet dé grootste troef: "De grootste kracht van de coach? Misschien wel dat hij de rust zo goed kan bewaren. Je moet het maar doen hé, in je eerste opdracht als hoofdcoach meteen geconfronteerd worden met heel veel blessures en een minder draaiende ploeg."

"Dat was zeker geen cadeau. Maar hij bleef echt vertrouwen uitstralen naar de groep toe en dat straalde ook af op de spelers. Dat hij T2 was? Dat speelt daarin misschien wel mee, we kennen hem goed en hebben veel gegeven voor elkaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties