Eendracht Buggenhout houdt Juventus Schoonaarde van zich af

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eendracht Buggenhout houdt Juventus Schoonaarde van zich af
Foto: © SC

Een snel storend en counterend Schoonaarde maakte het Buggenhout in de eerste helft zeker niet gemakkelijk en liet een paar kansen liggen. Nadat de openingstreffer viel was het technische overwicht van de thuisploeg niet meer te stuiten.

Eendracht drukte de bezoekers direct achteruit en Grisha Bracke moest attent zijn op een scherpe voorzet van Tarik Mouloua (13’) die even later een schot nog uit de baan zag gehaald (16’). Yordi Herssens dweilde de flank af en bediende Nicky Van Den Steen. De laaguitvallende Sander De Batselier kon het schot slechts in 2 tijden onschadelijk maken (22’). Toen Van Den Steen door de buitenspelval glipte gooide de thuisdoelman zich op de bal (27’). Ook een scherpe voorzet van Nicolaas Vlaeminck (34’) en een afwijkend schot van Herssens konden De Batselier niet verontrusten (39’). Buggenhout reageerde via de doorspurtende Jeoffrey Pinon maar zijn schot vloog naast (44’).

Na de pauze had Bracke beide vuisten nodig bij een vrije trap van Mouloua (48’). Jeoffrey Pinon rolde de bezoekende verdediging helemaal alleen op en liet de netten trillen (50’). Juventus stuurde Herssens diep maar die knalde in de handen van De Batselier (58’). Toen Pinon opnieuw aan de haal ging zocht en vond hij Soufiane El Mokhtary die genadeloos toesloeg (68’). Schoonaarde was nu helemaal van slag en bij een verre voorzet liftte Jeoffrey Pinon de bal over de bezoekende portier en de boeken mochten toe (71’). Bijna werd het verdict nog groter maar Tim Van Der Elst kon een voorzet van Pinon net niet in doel verlengen (75’). De vele wissels in het slot brachten geen kansen meer en de uitstekend leidende Brent Staessens maakte een eind aan de match.

Zaterdag 21 februari trekt Buggenhout naar Vrasene en daags nadien is Schoonaarde gastheer voor Moerbeke.

K Eendracht Buggenhout: De Batselier, Van Der Elst, Harnie (88’ Peytier), Mouloua, Zahriou (82’ Mannaerts), Noben, Pinon, Hals, El Mokhtary (82’ Stassijns), Maes, Van Der Bruggen.

Juventus Schoonaarde: Bracke, Vanderniepen, Vlaeminck (70’ De Saedelaere), Timmerman (78’ Bogaert), Van Den Bremt, Gijsel, De Kegel, Van Den Steen, Herssens (78’ Van Riet), De Meersman, Van den Abbeele.

Doelpunten:50’ Pinon 1-0, 68’ El Mokhtary 2-0, 71’ Pinon 3-0

Kaarten: geel: 56’ Vanderniepen, 87’ Van Riet. Scheidsrechter: Brent Staessens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties