Grote klasse! "KV mag gerust zijn: ik geef alles tot de laatste dag"

Grote klasse! "KV mag gerust zijn: ik geef alles tot de laatste dag"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"La grande classe". We hoorden het na de wedstrijd uit de mond van iemand bij Anderlecht. En het ging over Wouter Biebauw, doelman van KV Mechelen die hen net bijna tot wanhoop had gedreven.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Nochtans kwam ik bij de rust de kleedkamer binnen en zei tegen Philippe Vande Walle: 'Amai, ik had bijna niks te doen'", lachte Biebauw. "Hij antwoordde: 'Wacht maar, het komt wel'. En die tweede helft heb ik toch redelijk wat te doen gehad."

Met een paar superreddingen hield hij lang de nul. "Dan groei je als ploeg, maar bij die goal had ik geen enkele kans. Ik had geen hoek om naar die bal te duiken. Ofwel had ik tegen de paal gelegen ofwel tegen de netten. Op zo'n moment ben je wel even kwaad."

Misschien missen ze me wel nog bij KV

"Met die twee torens vooraan hebben we toch nog een puntje uit de brand kunnen slepen en dat is belangrijk, want elk punt telt nu. En voor mij was het verdiend. Het zit nu even mee, maar dat is voor de eerste keer dit seizoen. We hebben ook al veel pech gehad."

Biebauw verkast volgend seizoen naar Oostende omdat KV Mechelen zijn contract niet wilde verlengen. "Dat ik zo'n prestatie neerzet, doet dan toch deugd. En KV mag gerust zijn: tot de laatste dag van mijn contract zal ik alles geven voor de club. Dat zweer ik op alles wat me lief is", doet Biebauw zware beloftes. 

Misschien ook een beetje uit eigenbelang. "Dit neem ik allemaal al mee naar volgend seizoen. Elke training, elke match, dat is bagage voor volgend seizoen. En wie weet, misschien missen ze me wel nog bij KV. Ik zou liegen als ik zei dat ik daar niet aan dacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties