Lardot geeft zijn fouten toe: "Penalty en rood"

Lardot geeft zijn fouten toe: "Penalty en rood"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In La Dernière Heure geeft Jonathan Lardot, ref tijdens Anderlecht-KV Mechelen, toe dat hij fouten maakte. "Ik had pijn aan de buik toen ik de fout van Van Damme terugzag", slaat hij mea culpa.

Lardot lag zwaar onder vuur omdat hij geen penalty floot op Acheampong en geen rood trok voor Van Damme. "Bij de fase met Acheampong was er een fout, dat moet ik toegeven", aldus Lardot. "Maar hij zocht het contact en dat heeft me beïnvloed."

"Ik dacht ook dat het traject van de bal gewijzigd was en dat de tackle van Paulussen dus op de bal was. Na de beelden gezien te hebben, zag ik dat hij niet gedevieerd werd. Ik stond achter de actie en had me dus anders moeten plaatsen", geeft hij toe.

Ik zag de gewelddadigheid van de geste niet

Ook bij de blessure van Conte maakte hij een inschattingsfout. "Ik had pijn aan de buik toen ik de beelden zag. Van Damme ging op zijn linkervoet staan, maar ik keek naar de rechter. Het was dus met de andere die hij contact maakte. Ik zag dus de gewelddadigheid van de geste niet. Cyriac riep wel direct dat Van Damme gek was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties