En dit zijn de oplossingen die Hasi heeft: "Tielemans op tien? Andere opties"

En dit zijn de oplossingen die Hasi heeft: "Tielemans op tien? Andere opties"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Besnik Hasi moet straks aan de slag zonder echte creatieve middenvelder. Zowel Dennis Praet als Ibrahima Conte liggen in de lappenmand. Tielemans zou een optie kunnen zijn. "Maar we hebben nog andere opties." En wat als Defour straks niet klaargestoomd geraakt?

Johan Walckiers in Anderlecht

Defour sukkelt weeral met de adductoren en is nog bijzonder twijfelachtig. "Hij gaat vandaag proberen te trainen en dan beslissen we morgen of hij kan spelen", zei Hasi woensdagnamiddag. "Wat als hij niet klaar geraakt? Dan wordt het moeilijk, maar we hebben nog opties. Maar we zullen een speler moeten zetten waar hij niet gewend is om te spelen."

Najar... of Heylen

Geen Marin, geen Defour, geen Praet, geen Conte, geen Mbemba... Het zou meer dan een slok op een borrel schelen als het slechtste scenario bewaarheid zou worden. Hoe moet je in zo'n geval het middenveld bevolken?

Met Dendoncker en Tielemans lopen er nog twee jongens rond die gewend zijn centraal te spelen. Najar deed dat in het verleden ook al met succes en in principe is daarna de enige die het nog kan oplossen op het middenveld... Michaël Heylen. Als verdedigende mid moet die dat ook wel kunnen. Of Hasi moet zijn systeem helemaal gaan omwerpen.

We hebben nog opties

"Youri op de tien? We zullen zien. We hebben nog mogelijkheden, maar die ga ik uitproberen op training. Van Youri wil ik enkel zien dat hij inkomt zoals de tweede helft tegen Gent en zijn invalbeurt van zondag."

Daarin leed hij dan weer wel het balverlies dat Gent op weg zette richting gelijkmaker. "We hebben de beelden maandag bekeken en er waren daarna nog twee-drie fouten. We mogen dit niet enkel Youri verwijten. Hij maakte een goeie invalbeurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties