Reactie Jankovic zet Van Damme even uit selectie: "Hij gaat sterker en beter terugkomen"

Jankovic zet Van Damme even uit selectie: "Hij gaat sterker en beter terugkomen"
Foto: © photonews

KV Mechelen pakte de overwinning die het behoud (zo goed als) zeker maakt. Opvallende afwezige in de selectie van coach Jankovic was Joachim Van Damme. De trainer legt uit waarom hij die beslissing nam.

Aernout Van Lindt in Mechelen

"Vorig jaar stond Joachim nergens, maar hij heeft een hele grote groei gemaakt de voorbije maanden. We hebben hem teruggebracht", aldus Jankovic. "Soms is er nog eens een minder moment."

"Nu heeft hij misschien een reputatie van een bad boy na drie-vier tackles op korte tijd, maar dat soort tackles gebeuren vaak. Joachim is helemaal geen bad boy, hij zal sterker en beter terugkomen."

Niet in beroep gaan tegen schorsing

Want Jankovic hield hem zelf even uit de selectie: "Die beslissing heb ik zelf genomen, ja. Vanaf deze week zal hij een fysiek programma volgen, zolang hij geschorst wordt. Ik zou niet in beroep gaan tegen wat de Geschillencommissie dinsdag zal beslissen, in het licht van de blessure van Conté zou dat beter zijn."

En dus heeft Van Damme nu iets te bewijzen: "Dat hij een goede speler is en dat hij een positieve ingesteldheid heeft, dat weet iedereen. Hij zal de komende weken bewijzen dat hij beter kan terugkomen en dat zou goed zijn voor hem, voor ons en voor het hele Belgische voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties