Robben: "Guardiola is geobsedeerd door het spelletje"

Robben: "Guardiola is geobsedeerd door het spelletje"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Shaktar Donetsk. In de heenwedstrijd kwam de ploeg van Pep Guardiola niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Robben, Götze en Benatia vertellen over wat ze al bereikten onder Guardiola.

In de aanloop naar het duel van woensdagavond, hadden Arjen Robben, Mario Götze en Mehdi Benatia een gesprek met UEFA.com

"Ik heb het gevoel dat ik meer stappen heb gezet, wat betreft mijn positiespel dankzij Guardiola. Ook wat betreft variatie, meer op andere posities spelen en kijken waar de ruimte ligt is belangrijk", vertelt Robben. 

"Ik kan er echt van genieten, hij is een trainer die volledig geobsedeerd is door het spelletje en hij wil het team voortdurend beter maken."

Ook Götze deelt de filosofie van zijn Spaanse oefenmeester. "Hij beslist op basis van zijn eigen filosofie, die ik trouwens deel met hem. We hebben de bal graag in de ploeg, proberen aan te vallen en de ruimte te benutten."

Benatia benadrukt het vermogen van Guardiola om zich aan te passen aan verschillende stijlen. "Hij probeert altijd om het leven van de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken, maar niet altijd met dezelfde speelstijl. Als het anders moet, omdat dat meer succes zal opleveren, dan grijpt hij meteen in." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties