Preud'homme schuift favorietenrol vlotjes door: "Besiktas is beter dan sommige Europese toppers"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 27 reacties
Preud'homme schuift favorietenrol vlotjes door: "Besiktas is beter dan sommige Europese toppers"
Foto: © Photonews

Club Brugge ontvangt morgen Besiktas JK voor het eerste luik van de achtste finale van de Europa League. Michel Preud'homme kan dan wel geschiedenis schrijven met zijn blauw-zwarten, maar de Luikenaar trekt het underdogpak aan. "Ik vind die Turken sterker dan enkele traditionele grote namen."

Cédric De Volder in Brugge

  • MPH schat Besiktas hoger in dan sommige traditionele topclubs
  • "Afwezigen? Besiktas komt niet verzwakt naar Brugge"
  • Het underdogpak is bovengehaald: "Besiktas torenhoog favoriet!"

Vlak na de loting klonk het nochtans eensgezind in het Belgische voetballandschap. "Besiktas? Dus geen Everton, AS Roma of andere grote naam? Hebben die Turken Liverpool uitgeschakeld? Allé, vooruit."

"En dat is net het probleem in België", aldus Michel Preud'homme. "Sommige clubs hebben door een verleden een grote naam of een serieuze reputatie opgebouwd. Maar een coach moet de kracht van het moment meten."

"En geloof me: Besiktas is een enorm sterke ploeg", is de Luikenaar op dreef. "Het was niet evident om enkele zwakke punten bij hen te vinden. Het klopt dat ze met enkele afwezigen kampen, maar ik heb de invallers ook aan het werk gezien. Besiktas komt niet verzwakt naar Brugge."

We begonnen zelfs bijna te geloven dat Preud'homme stiekem fan is van de Turkse leider. "Ik hou wel van zo'n ploegen. Ik vind zelfs dat ze meer kwaliteit in de rangen hebben dan sommige Europese topclubs. Eén foutje kan dodelijk zijn tegen Besiktas."

Besiktas is de grote favoriet. Eén foutje kan dodelijk zijn tegen hen

"Ze hebben in de Europa League al tegen Tottenham Hotspur en Liverpool gevoetbald", besluit Preud'homme. "En de Turken wonnen verdiend, hé. Ook in de voorronde van de Champions League tegen Arsenal maakten ze indruk op me."

Met andere woorden: Besiktas is favoriet? "Besiktas is de grote favoriet. Zelfs al missen ze zelf enkele sterkhouders. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niets gaan proberen." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties