De goeie voornemens van Hein Vanhaezebrouck: "Zó leg je Mitrovic lam"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
De goeie voornemens van Hein Vanhaezebrouck: "Zó leg je Mitrovic lam"
Foto: © Photonews

Zondagmiddag kijkt Hein Vanhaezebrouck met zijn AA Gent Anderlecht opnieuw in de ogen. Het is al de vierde keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar ontmoeten. De stand oogt zwaar voor de Gentenaars. Drie keer winst voor Anderlecht. Zeven goals voor paarswit, nul voor Gent.

Sander De Graeve in Gent

Het wordt uitkijken naar de wedstrijd in de wedstrijd tussen Mitrovic en Depoitre. Allebei jagen ze op de topschutterstitel, allebei zijn ze erg belangrijk voor hun team. “Mitrovic is de man van 2015, hé. Hij is wellicht de beste spits van het land momenteel", aldus Vanhaezebrouck.

Onvoorstelbaar hoe hij veranderde

De Serviër onderging na de winterstop een metamorfose. “Als je ziet hoe hij werkt, dat is gewoon fantastisch. Een bal binnen koppen, dat kon hij al, maar vroeger stond hij stil. Het is onvoorstelbaar hoe hij veranderde."

"Dat kan enkel door mentaal de knop volledig om te draaien. Van een spits die in de zestien stond te wachten, tot eentje die tegen ons aan de zijlijn Asare kwam tackelen. Ongelooflijk", is de Gentse coach onder de indruk.

Zijn werkkracht doet denken aan wat Depoitre al een heel seizoen op de mat legt. “Door het feit dat Mitrovic dat ook begint te doen, wordt het moeilijk voor Laurent in die topschuttersstand. Mitrovic heeft meer kwaliteiten als pure afwerker. Was Mitrovic de oude gebleven, zou Depoitre ervoor kunnen eindigen.”

Het wordt moeilijk voor Depoitre om voor hém te eindigen

Het wordt dus zaak voor Gent om de Serviër te neutraliseren. Dat is een plan in drie stappen. “Ten eerste moet je zorgen dat die voorzet er niet komt. Dan moet je er kortbij zitten als verdediger en tot slot moet je keeper ervoor zorgen dat die bal niet bij hem komt. Zo leg je Mitrovic lam.”

Vanhaezebrouck hoopt dat niet enkel zijn verdedigers, maar ook de scheidsrechters de Serviër in het oog houden. “Je moet eens kijken hoe hij gaat leunen bij zijn goal tegen Lokeren. Hij doet het altijd, hé."

"Bij ons thuis in de Beker duwde hij Nielsen met zijn twee handen in de rug gewoon weg. Dat heeft niets met voetbal te maken. Toen stonden ze met zes refs naar de man die de voorzet gaf te kijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties