Analyse De kansen van Charleroi en Genk op play-off 1 gewikt en gewogen

De kansen van Charleroi en Genk op play-off 1 gewikt en gewogen
Foto: © SC

Op papier is het simpel: als Racing Genk een puntje pakt tegen Standard, dan zit het altijd in play-off 1. Anders moet het hopen dat Charleroi thuis niet wint van Moeskroen. Het zou wel eens nagelbijten kunnen worden tot het laatste moment.

Voor de duidelijkheid even de situatie op dit moment. Genk heeft momenteel 49 punten, Charleroi 46. Beide teams wonnen dit seizoen al 13 keer. Als Charleroi dus wint en Genk verliest, komen ze op gelijke hoogte en heeft Charleroi een match meer gewonnen.

Enkel bij verlies van Genk op Sclessin en een zege van Charleroi thuis lukt het dus voor de Carolo's om de Limburgers nog uit play-off 1 te duwen. Is dat mogelijk? Natuurlijk. We gingen even zoeken in het verleden. 

Charleroi won zijn heenwedstrijd op Le Canonnier alvast met 0-2. Verder in de tijd gaan heeft weinig zin, omdat RMP nooit eerder onder die naam tegen de Carolo's speelden. Maar hoe doet Racing Genk het de laatste jaren op Sclessin?

  • 18 mei 2014: Standard - Genk 1-0
     
  • 15 december 2013: Standard - Genk 3-1
     
  • 16 april 2013: Standard - Genk 3-0
     
  • 24 februari 2013: Standard - Genk 0-0
     
  • 6 mei 2012: Standard - Genk 2-3

Genk pakte uit zijn vijf laatste duels in Luik 4 op 15 en verloor de laatste drie keer. Als dat lijstje zondag wordt aangevuld met een vierde nederlaag op rij, dan stijgen de kansen voor Charleroi op de top-6 met stip. (AVL)
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties