Terug competitievervalsing in Italië? Verdacht briefje zorgt voor ophef

Lander Marin
| 1 reacties
Terug competitievervalsing in Italië? Verdacht briefje zorgt voor ophef
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Italiaanse Serie B is na een wedstrijd een briefje gevonden waarop - zo lijkt het - instructies staan voor het scheidsrechterlijke team. Italiës geschiedenis met omkoping wordt daardoor weer opgerakeld.

De wedstrijd Frosinone – Virtus Entella eindigde op een 3-3 gelijkspel. Na affluiten werd er op de plaats waar normaal de vierde official zit, een papiertje gevonden met de tekst: Pareggeremo su rigore, oftewel gelijkmaker uit een strafschop.

Op zich niet zo wereldschokkend ware het niet dat het geschreven was op een briefje bedoeld om wissels aan te kondigen bij de vierde scheidsrechter. 

Dubieus

Dat Entella effectief langszij kwam door in de slotminuut een makkelijk gegeven penalty te scoren voedt de discussie aanzienlijk. Scheidsrechter Gianluca Aurelanio deelde niet minder dan drie rode kaarten uit.

De Italiaanse voetbalbond FIGC is van zins de notitie te onderzoeken. FIGC-kopstuk Claudio Lotito noemde laatst Frosinone nog in een uitspraak over matchfixing.

Vergetelheid

Entella trainer Maurizio Podestà liet weten dat het gewoon notities van hem waren. “Toen wij scoorden uit een strafschop, schreef ik op: gelijkmaker uit een strafschop. Omdat de gemoederen na afloop zo hoog opliepen ben ik het briefje vergeten mee te nemen en lag het nog op het veld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties