Analyse Zes jaar play-offs: Club en Anderlecht spannen kroon, maar je moet er niet altijd bij zijn om kampioen te worden

Zes jaar play-offs: Club en Anderlecht spannen kroon, maar je moet er niet altijd bij zijn om kampioen te worden
Foto: © SC

De reguliere competitie zit er op, dus kunnen we ons stilaan gaan opmaken voor het lekkere dessert: de play-offs. Club Brugge en Anderlecht zijn er zoals steeds bij, maar er zijn na zes jaar play-offs toch wel enkele leuke zaken op te merken.

Charleroi is er namelijk voor het eerst bij in play-off 1. Minstens even opmerkelijk is dat enkel Anderlecht, Club Brugge en Standard er voor het tweede jaar op rij bij zijn. 

Lokeren, Zulte Waregem en Racing Genk zitten dit jaar namelijk aan de zijlijn en in de krochten van play-off 2. In hun plaats komen naast de debutant ook Kortrijk en Gent.

Als we de cijfers van de voorbije zes jaar op een rijtje zetten, dan zien we dat Club Brugge en Anderlecht er altijd al bij waren. Standard volgt op nummer 3, in totaal kregen we al tien teams aan het werk te zien. 

1. Club Brugge en Anderlecht 6x
3. Standard 5x
4. Gent en Racing Genk 4x
6. Kortrijk, Zulte Waregem en Lokeren 3x
9. STVV en Charleroi 1x

Toch bewees Racing Genk al eerder dat je er niet elk jaar bij moet zijn om toch te kunnen azen op een titel. En ook Standard zat er de voorbije jaren een paar keer dichtbij. Dit seizoen Club of Anderlecht, of toch een 'outsider'?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties