Brugse supportersfederatie is voorbereid op veilige trip naar Brussel
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Brugse supportersfederatie is voorbereid op veilige trip naar Brussel
Foto: © photonews

De bekerfinale tussen Club Brugge en Anderlecht belooft de meest legendarische clash van het laatste decennium te worden. Toch is er bij vele fans ook enige bezorgdheid omtrent de veiligheid. De Brugse supportersferatie is voorbereid om de blauw-zwarte aanhang feilloos richting Heizel te loodsen.

De ordediensten hullen zich tot dusver in stilzwijgen over de genomen veiligheidsmaatregelen. Een bewuste strategie, zo blijkt.

"Het is de bedoeling dat er zo weinig mogelijk over gecommuniceerd wordt", vertelt Patrick Eeckhout, voorzitter van de Brugse supportersfederatie, bij Voetbalkrant.com.

Mensen niet op slechte gedachten brengen

"Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen. Binnenskamers bespreken we de routes die we volgen om fans op een veilige manier aan het supportersdorp te krijgen. Die brengen we bewust niet naar buiten om mensen niet op slechte gedachten te brengen."

Zo'n duizend amokmakers zouden zondag naar Brussel afzakken. Is er bij het Club-legioen vrees voor rellen? "We zijn daar met 20.000 fans van elke ploeg. Ik hoop dat iedereen met het idee komt kijken dat voetbal een feest is."

Plannen voor een eventuele viering zijn alvast gesmeed. "Er zijn locaties afgesproken om gezamenlijk naar 't Zand in Brugge te trekken", besluit Eeckhout. "De spelers zouden bij winst meteen achterna komen."

Welke confrontatie blijft jou het meest bij?

5%
34%
4%
1%
4%
36%
3%
8%
0%
6%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties