Leya Iseka doet waar hij goed in is: "Hij is een doelpuntenmachine"

Leya Iseka doet waar hij goed in is: "Hij is een doelpuntenmachine"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mo Ouahbi blonk gisterenavond van trots nadat zijn ploeg Porto een pak rammel had gegeven. En daarbij was Aaron Leya Iseka alweer één van de grote uitblinkers met drie doelpunten. Met negen goals in de Youth League- competitie staat hij mee aan kop van de topschuttersstand.

Door Johan Walckiers

Twee van zijn goals scoorde hij op strafschop en normaal moest Andy Kawaya, die andere absolute uitblinker en de man die de twee penalties uitlokte, die geven. "Maar ik wist dat Aaron nog topschutter van de Youth League kan worden en dus liet ik hem trappen", aldus Kawaya.

Sinds zijn achtste scoort hij al voor mij

Het typeert de groepssfeer bij de U19 van Anderlecht. Veel werkkracht en mentaliteit, maar ook veel individuele klasse. "Wat de grootste kwaliteit is van Aaron? Dat hebt u vanavond gezien", lachte Mo Ouahbi. "Dat is gewoon goals scoren. Ik ken hem al sinds hij acht is en hij heeft altijd goals voor mij gescoord. Het is een doelpuntenmachine."

Broer Michy Batshuayi toonde op Twitter zijn trots. "Weer twee goals van mijn kleine broer, hij is klaar voor de A-ploeg", weet de spits van Marseille. 

Lof van grote broer: Hij is klaar voor de A-ploeg

Leya Iseka is echter een jongen die het hoofd stevig op de gespierde schouders heeft staan. En hij wil topschutter worden van de Youth League. "Het zou een droom zijn om topschutter te worden", aldus de man die enkel nog Chelsea-spits Solanke voor zich moet dulden.

"Kijk, het heeft geen zin om nu al vooruit te blikken op een persoonlijke prijs. Laten we eerste de halve finale afwachten", zei de toekomstige spits van het fanionteam. 

Maar eerst moet Hasi hem vrijgeven voor de halve finales in Nyon, want dat weekend is het ook Anderlecht-Brugge. En het lijkt er op dat Leya Iseka niet lang zal moeten wachten op meer kansen. "Als hij niet mee kan, hoop ik dat hij scoort voor de A-ploeg", zei Ouahbi nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties