Van Binst spreekt klare taal: "De bekerwinnaar zal ook kampioen worden"

bart ver elst
| 10 reacties
Van Binst spreekt klare taal: "De bekerwinnaar zal ook kampioen worden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat er met Anderlecht-Club Brugge eindelijk nog eens een klepper van formaat op het programma in de bekerfinale. Gilles Van Binst won zelf 4 bekers met Anderlecht en Voetbalkrant.com vroeg hem eens naar zijn verwachtingen over zondag.

Door Bart Ver Elst

Wie volgens Van Binst de grootste kanshebber is om de beker mee naar huis te nemen, hangt af van donderdag. “Als Club Brugge zich donderdag kwalificeert voor de volgende ronde in de Europa League, dan zijn ze in de flow en zullen ze ook de beker winnen.”

“Indien ze verliezen in Istanbul, dan zijn ze zondag zwaar benadeeld. En dan hebben ze ook nog eens heel weinig tijd om te recupereren voor de finale. Maar voor mij is het nog steeds onbegrijpelijk dat de bekerfinale nu zondag gepland staat. Zoiets gebeurt enkel in België.”

Waarom halveren ze die punten toch?

Op de vraag wie er kampioen speelt is het Anderlecht-icoon duidelijk: “Een glazen bol heb ik nog niet, maar de bekerwinnaar zal ook kampioen spelen. Eigenlijk is Club Brugge de verdiende kampioen van dit jaar", is Van Binst duidelijk.

"Ik ben absoluut voorstander van de play-offs, maar waarom halveren ze die punten toch?”, vraagt het Anderlecht-coryfee zich af. 

Opvallend: de ex-Anderlecht speler verzamelde ooit 4 bekers met Anderlecht, maar hij verloor ook één finale. Uitgerekend tegen wie? Jawel, Club Brugge. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties