Beerschot-kapitein Davy De Smedt: "Zie me nergens anders meer voetballen"

bart ver elst
| 6 reacties
Beerschot-kapitein Davy De Smedt: "Zie me nergens anders meer voetballen"
Foto: © SC

De titel is zo goed als binnen voor Beerschot-Wilrijk, dat momenteel tien punten meer telt dan eerste achtervolger Esperanza Pelt. Voetbalkrant.com had met kapitein Davy De Smedt een gesprek over de toekomst.

Door Bart Ver Elst

“Dit mogen we niet meer uit handen geven. We weten waar we voor staan maar het zal belangrijk zijn om onze focus te behouden”, aldus de 36-jarige speler. De fusieclub moet zondag op verplaatsing naar SK Bree. Geen gemakkelijke verplaatsing volgens De Smedt.

“Bree is een ploeg die aan het vechten is voor het behoud. Ze zullen hun laatste troeven moeten uitspelen. Gemakkelijk wordt dat zeker niet”, zegt de Smedt.

Er zijn nog geen onderhandelingen geweest

Het contract van de Beerschot-kapitein loopt eind dit seizoen af. Doet hij er nog een jaartje bij? “Ik wacht op een seintje van het bestuur want tot nu toe zijn er nog geen onderhandelingen geweest. Ik denk dat ze eerst bezig zijn met inkomende versterkingen.”

“De voorzitter heeft me ook al gezegd dat ik een andere functie bij de club kan krijgen als ik besluit om te stoppen met voetballen. Welke functie dat exact zal zijn, weet ik nog niet. Bij een andere club aan de slag gaan is geen optie meer. Ik zie me nergens anders meer voetballen.”

Snel hogerop

Kan Beerschot-Wilrijk volgend jaar in derde klasse meteen weer promoveren? “Dit is een club die snel hogerop moet. De ambitie moet er zijn om meteen naar tweede te gaan. Dat zijn we aan onze geweldige supporters verschuldigd”, besluit de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties