Matthew Ryan: "Ik zeg niet dat ik de beste ben, maar niemand heeft mijn stijl"

bart ver elst
| 8 reacties
Matthew Ryan: "Ik zeg niet dat ik de beste ben, maar niemand heeft mijn stijl"
Foto: © Photonews

Matthew Ryan is opnieuw aan een heel sterk seizoen bezig bij Club Brugge. Na het behalen van de kwartfinale in de Europa League gisteren en de leidersplek in de competitie, wil de doelman nu zondag absoluut de beker winnen.

Het sluitstuk van Blauw-Zwart onderstreept nog maar eens hoe belangrijk een keeper is. “Je hebt een sterke doelman nodig om een titel te winnen. Eén redding kan cruciaal zijn om een match te winnen of te verliezen. Kijk maar naar wat Proto vorig jaar”, aldus Ryan in Fan!.

Je hebt een sterke doelman nodig om een titel te winnen

De Club-doelman looft ook enkele van zijn collega’s: “Matz Sels keept heel sterk bij Gent, je hebt nog Proto en ook Köteles is heel constant in zijn prestaties. Vergeet zeker Werner niet, die amper geholpen wordt door zijn defensie.”

“Maar niemand van die keepers heeft mijn stijl. Wat niet wil zeggen dat ik de beste keeper ben”, verduidelijkt Ryan. “Ik probeer wel de beste te zijn, maar zolang ik speel zal je mij dat nooit horen zeggen. De enige naar wie ik opkijk, is Neuer. Die heeft alles”, besluit Ryan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties