Weergaloze Ibrahimovic leidt PSG naar finale Franse beker

Tom Stroobants

In de halve finale van de Franse beker heeft PSG Saint-Etienne verslagen met 4- 1. Ibrahimovic speelde nogmaals de hoofdrol, hij scoorde drie keer.

PSG begon het beste aan de wedstrijd. Lavezzi strandde van dichtbij op Ruffier, Pastore kon zijn kopbal niet kadreren. Na 20 minuten ging Lavezzi neer na een lichte trekfout. Ibrahimovic zette de elfmeter feilloos om. Vijf minuten later hingen de bordjes plots weer gelijk. Hamouma verlengde een vrije trap met het hoofd in doel.

Even later kreeg Erdinç de kans om de bezoekers op voorsprong te brengen, maar hij weigerde de bal breed te leggen voor een vrijstaande ploeggenoot. PSG reageerde met een harde vrije trap van Zlatan, Ruffier redde met de voeten.

In de tweede helft duurde het even vooraleer PSG nog eens echt gevaarlijk kon zijn. De eerste kans was wel meteen raak: Lavezzi kopte heerlijk overhoeks binnen. Zlatan vond dat hij nog niet voldoende had laten zien en haalde zijn magie nog eens boven. Eerst omspeelde hij Ruffier en vlak voor tijd knalde hij met links raak.

In de finale van de Franse beker ontmoeten de Parijzenaars Auxerre. Dat versloeg dinsdag Guingamp met 1-0.