Kan Anderlecht Eurostadion wel vullen? "Het zal wellicht nooit vol zitten"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 46 reacties
Kan Anderlecht Eurostadion wel vullen? "Het zal wellicht nooit vol zitten"
Foto: © Photonews

Als alles goed gaat, dan speelt RSC Anderlecht na het EK 2020 zijn thuiswedstrijden in het nieuwe Eurostadion in Brussel. Maar zal paars-wit het stadion, dat plaats biedt aan 62.000 toeschouwers, wel vol krijgen?

“Er zijn maar 6 à 7 teams in Europa die een stadion van 62.000 toeschouwers kunnen vullen”, zo zegt sporteconoom Trudo Dejonghe aan Sporza. “Het zal wellicht nooit vol zitten, maar ik denk dat 40 à 45.000 toeschouwers moet kunnen.”

Dejonghe staaft zijn mening ook met cijfers. “Naar Feyenoord gaan 50.000 fans, Ajax heeft er 45.000 en PSV 35.000." Maar toch ziet Dejonghe ook positieve aspecten. "Brussel is de hoofdstad van het land en Anderlecht de meest succesvolle ploeg. Bovendien willen mensen graag iets nieuws. Dat zorgt ervoor dat er meer toeschouwers komen.”

Louwagie: "Anderlecht zal creatief moeten zijn"

Ook Gent-manager Michel Louwagie heeft zo zijn twijfels of Anderlecht bij thuiswedstrijden het stadion goed zal kunnen vullen. “Ik vraag me af of Anderlecht wel degelijk voor 40.000 man zal kunnen spelen. Dan zal men toch creatief moeten zijn om bepaalde bevolkingsgroepen aan te boren”, zegt Louwagie aan Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties