Praet zoekt topniveau op Sclessin: "Maar hopen dat het enkel over voetbal zal gaan"

Praet zoekt topniveau op Sclessin: "Maar hopen dat het enkel over voetbal zal gaan"
Foto: © Photonews

Dennis Praet is op zoek naar het gevoel dat hij had voor Nieuwjaar. U weet wel, die periode toen alles wat hij aanraakte in goud veranderde. De Gouden Schoen wil op Standard weer een stapje vooruit zetten. "Maar hopelijk gaat het enkel over voetbal."

Johan Walckiers in Neerpede

Praet gaf maandag na de match zelf aan dat het nog niet loopt zoals hij wil. "Drie maanden zonder spelen, werk je ook niet in een vingerknip weg", nuanceert hij. "Ik heb tijd nodig om mijn topniveau weer te halen. Dat zal stap voor stap moeten gebeuren, maar ik hunker er wel naar ja."

Met dikke tape spelen, dat ligt me niet

En stap voor stap doet hij het. Zoals die pre-assist voor Acheampong. Een glimp van zijn topniveau was dat al. "Die fase deed wel deugd, maar het belangrijkste voor mij is op dat veld staan. En kunnen trainen, want dat heb ik nodig. Die bal terug voelen,"

"Vorige week kon ik amper twee trainingen meedoen doordat ik mijn enkel verstuikte. En er was toch een kleine scheur in de ligamenten te zien. Ik moest spelen met een heel dikke tape, voor de eerste keer in mijn carrière. En dat lag me helemaal niet", aldus Praet.

Met duels en fouten kan ik leven

De spelverdeler hunkert er naar om weer belangrijk te zijn. "Ik hoop assists te geven en goals te maken. Ik voel al dat het veel beter gaat, maar geef me nog even tijd."

Die tijd is er echter niet, want Anderlecht heeft hem nodig in de race om de vierde titel op rij. Zondag op Standard wordt er gerekend op de beste Praet. "Standard is nooit makkelijk. Het is altijd vechten, veel duels en veel fouten. Maar daar kan ik mee leven. Ik hoop enkel dat het nu alleen over voetbal gaat gaan. Want de vorige keer... Je mag het draaien of keren hoe je wilt, zo'n tifo gaat in je hoofd zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties