Manchester United wint derby tegen City na spektakelstuk

Lander Marin
| 3 reacties

Manchester kleurt rood vandaag. In een van de meest besproken derby's ter wereld wist United de winst met overtuiging binnen te halen en prijkt zo op de derde plaats met vier punten voorsprong op, jawel: City. Dubbel genieten dus voor The Red Devils.

De wedstrijd was nog geen acht minuten oud wanneer David Silva slim het strafschopgebied inliep, en Agüero met een lage voorzet op zijn wenken bediende. Op een misser van die afstand hoefde United niet te rekenen, niet bij die Argentijn.

Vijf minuten na de openingstreffer tikte Young een voorzet tegen Clichy, en belandde de bal zonder het zelf te beseffen voor de voeten van de Man. Utd.-speler. Hart die door de verwarrende actie helemaal op het verkeerde been was gezet, kon alleen maar toekijken hoe Young de 1-1 tegen de netten schoot.

Big Fella

In de 27ste minuut plaatste Young een voorzet vanaf de hoek van de grote baklijn perfect op het hoofd van Fellaini. De Rode Duivel mocht van dichtbij binnenkoppen en bevestigde zo zijn topvorm. Toegegeven: de prachtige assist was meer dan de helft van het werk.

Tijdens de rust moest Kompany vervangen worden door een spierblessure die hij opliep na een tackle.

Louis van Gaal heeft de motor van United helemaal in gang gekregen. In minuut 67 zorgde Rooney er met een diepsteekpas voor dat Mata alleen op doel kon afgaan. De Spanjaard deed dit met verve en tikte de bal door de benen van Hart, al was er een buitenspelgeurtje aan het doelpunt. Hoe dan ook, 3-1.

Young in vorm

Een dikke vijf minuten daarna krulde man in vorm Young de bal via vrijschop op het hoofd van Smalling. Geen City-speler die hem iets in de weg legde waardoor de verdediger vrijstaand kon binnenkoppen.

Net voor het einde van de officiële speeltijd vertoonden The Citizens nog een laatste stuiptrekking. Zabaleta gaf de bal vanop rechts aan Agüero, die zijn tweede van de avond in één tijd binnenschoot. 4-2 in een hele aantrekkelijke wedstrijd.