Club Brugge meest productieve ploeg ooit in de Europa League

Club Brugge meest productieve ploeg ooit in de Europa League
Foto: © Photonews

Club Brugge is de ploeg die al het vaakst scoorde in de Europa League. Er is ook maar één team dat meer punten heeft in de all-time ranking. De clubs die slechter doen zijn trouwens niet min.

Club Brugge is goed bezig in de Europa League. Sinds eind juli wonnen ze elf keer en speelden ze drie keer gelijk. Blauw-Zwart zit met het gelijkspel tegen Slask Wroclaw van vorig seizoen erbij al aan vijftien Europese wedstrijden op rij zonder te verliezen.

Daardoor staan ze op de tweede plaats in de all-time ranking van de Europa League. Dat staat de lezen op de website van de club zelf.

Een overwinning levert in de ranglijst twee punten op en een gelijkspel één punt. Op Inter Milaan (217) na, is Club Brugge de ploeg met de meeste punten, namelijk 190. De rangschikking werd bijgehouden sinds 1971, toen de UEFA Cup werd opgericht.

Daarmee doen de Bruggelingen beter dan Sporting Lissabon (184), Tottenham Hotspur (179) en PSV (175). Met 290 doelpunten zijn ze ook meteen de meest productieve ploeg. Inter Milaan kan ‘maar’ 270 stuks voorleggen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties