Analyse Jonkies Waasland-Beveren lopen niet in the picture, maar het is niet hun fout

Jonkies Waasland-Beveren lopen niet in the picture, maar het is niet hun fout
Foto: © photonews

Dat er bij Racing Genk een aantal youngsters kansen krijgen, dat is al zo van in de reguliere competitie. Voor play-off 2 zijn er nu ook bij Waasland- Beveren enkele jonkies die een kans krijgen. Maar dat moeten ze doen in erg lastige omstandigheden.

Door Aernout Van Lindt

“Er wordt veel gezegd over de jongeren dit en de jongeren dat”, aldus Guido Brepoels na de wedstrijd tegen Racing Genk. “Maar ze moeten ingepast worden in een ploeg die niet draait.”

En zo is het moeilijk, weet ook de coach: “Ze doen hun best. Er zijn enkele mannen met ervaring die het laten schieten hebben en het zo moeilijk maken voor de jongeren. Het hele team moet draaien.”

Graag meer speelminuten

Het moet wel gezegd: Floriano Vanzo liet zich al twee keer vooral zien tijdens zijn wissel en was verder afwezig, terwijl Niels De Pauw centraal achterin ook nauwelijks opviel – al is dat voor een verdediger niet eens zo’n slechte zaak.

Voor Dylan De Belder is het zo mogelijk nog moeilijker: “Ik ben blij speelminuten te krijgen, maar zou er graag meer hebben. Nu val ik altijd in als de situatie eigenlijk al vastligt en dat is niet makkelijk inkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties