Charleroi gelooft in Europa: "Slechts zes punten van CL"

Charleroi gelooft in Europa: "Slechts zes punten van CL"
Foto: © SC

De Waalse derby staat voor de deur. Zaterdag ontvangt Charleroi de Rouches uit Luik. En dat is altijd goed voor wat vuurwerk. Het stadion is al dagen uitverkocht en er wacht Standard een warm onthaal.

Door Edgar Makanga

Naast de gewoonlijke rivaliteit hangt er nu ook een Europees ticket vast aan de confrontatie, want ook Charleroi wil wel eens Europa in. "Het is al jaren dat Charleroi niet meer kon dromen", zegt Jean-Christophe Hobe, voorzitter van 'Indépandants Carolos' en al 25 jaar trouw supporter.

Zes punten van CL

"In de tijd van Abbas Bayat leek het ons onmogelijk om hier nog te staan, de twee eerste jaren onder Mehdi bayat waren moeilijk, maar dit seizoen is het anders. De mentaliteit is volledig gedraaid. Vroeger waren we blij om tiende te eindigen en met een zege tegen de aartsvijand uit Luik.

"Dit seizoen staan we maar drie punten van Europa verwijderd en zes punten van de Champions League!", aldus Hobe, die ook beseft dat Charleroi na het weekend vierde kan staan. "Een zege tegen Standard opent perspectieven voor Europees voetbal."

Tweede confrontaties

"Gezien onze eerste resultaten, mogen we ambitie hebben. Vier punten na drie wedstrijden, waarvan twee op verplaatsing. Dat is meer dan Anderlecht", lacht Hobe.

Maar met de ambitie stijgt ook de spanning op de tribunes. "Er zijn twee confrontaties zaterdag om 18u: één op het veld en één op de tribunes. Standard is de match waar we elk seizoen naar uitkijken. Maar ik weiger zelf om over een haat tegenover hen te praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties