"Het is oneerlijk om de straf van Lukaku te linken aan Malanda"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
"Het is oneerlijk om de straf van Lukaku te linken aan Malanda"
Foto: © Photonews

Jordan Lukaku is zijn rijbewijs een jaar kwijt, nadat hij verschillende keren te snel over de autosnelweg scheurde. Spelersbegeleider Peter Smeets neemt het evenwel op voor de KVO-speler: "Hij heeft nu écht wel zijn lesje geleerd."

Smeets benadrukt dat Lukaku zich herpakt heeft, al zeker nadat zijn boezemvriend Junior Malanda verongelukte. “Hij weet ook dat dit zijn reputatie geen deugd zal doen. En dan was er nog de dood van zijn vriend Junior Malanda, maar laat ons niet vergeten dat dat ná zijn laatste snelheidsovertreding gebeurde", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Jordan heeft na de dood van Malanda een klik gemaakt in zijn hoofd, net zoals veel vrienden en kennissen van het slachtoffer. Hij rijdt nu veel veiliger. Het zou echt oneerlijk zijn om de huidige straf te linken aan de dood van Junior. Die snelheidsovertredingen dateren van vóór zijn dood.”

Met de trein naar Oostende?

Maar hoe zal de verdediger nu alle dagen in Oostende geraken? “Er bestaat zoiets als het openbaar vervoer, of de fiets, en ook zijn ploegmaats kunnen hem komen oppikken”, aldus Bram Keirsebilck, persverantwoordelijke van KVO. “Jordan heeft trouwens een appartement in Oostende. Wij gaan alleszins geen chauffeur inzetten. Dat zou een verkeerd signaal zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties