"Ja, het WK is een droom. Maar voor wie niet?"

"Ja, het WK is een droom. Maar voor wie niet?"
Foto: © SC

In de BeNe League speelt Kim Mourmans voor leider Standard, maar de Nederlandse zit ook in de ruime kern van de nationale ploeg van de Oranje Leeuwinnen. Op de Cyprus Cup maakte ze haar debuut, de droom volgt binnen enkele maanden: het WK in Canada.

Door Aernout Van Lindt

“Mogen debuteren in de nationale ploeg? Dat was een speciaal en superleuk gevoel”, aldus Mourmans in alle eerlijkheid aan onze redactie. “Daar werk je gewoon de hele tijd voor: om ooit eens de nationale ploeg te halen. Ik mocht eindelijk debuteren: zalig.”

Toch is Mourmans nog allerminst zeker dat ze ook tijdens het WK in Canada de selectie zal halen: “Ik zal me in ieder geval moeten blijven bewijzen”, aldus de middenveldster.

Zal me elke week moeten tonen

“Op clubniveau zal ik me moeten blijven inspannen en elke week opnieuw tonen wat ik waard ben. Of het WK een droom is? Natuurlijk, maar bij wie niet.”

“Ik blijft steeds kritisch op mezelf. Ik wil altijd bijleren en mezelf verbeteren. Ik kijk ook altijd naar mijn eigen wedstrijden achteraf, om te kijken naar mijn positie en wat er beter kon.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties