Uytterhoeven over topseizoen van 'zijn' KV: "Europees voetbal? De trainer heeft een goed plan klaar"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Uytterhoeven over topseizoen van 'zijn' KV: "Europees voetbal? De trainer heeft een goed plan klaar"
Foto: © photonews

KV Mechelen legt dit seizoen hogeschoolvoetbal op de mat en bovendien mogen ook de resultaten van de club gezien worden. Hoog tijd dus voor een gesprek met Mark Uytterhoeven, met voorsprong de bekendste supporter van KV. In deel twee bespreekt Uytterhoeven onder meer de Europese ambities van KV.

Door Timothy Collard

KV Mechelen draait een prima seizoen. Als alles even meezit, dan is zelfs een Europees ticket mogelijk. “Voor mij is Europa geen verplichting. Maar ik heb met de trainer gesproken, en hij heeft een meer dan degelijk plan klaar voor mocht het zover komen.”

“Ik beschouw het nog altijd als Europees moéten spelen. Je moet de voorbereiding vroeger aanvatten, je moet helemaal aan het begin van het seizoen ergens in Tsjetsjenië of weet ik veel waar gaan spelen... Dat zorgt er allemaal voor dat je later een dipje krijgt in de competitie.”

Uytterhoeven verkiest een deelname aan play-off 1 volgend seizoen boven een Europees ticket. Moeten de Kakkers zich dan extra wapenen?

“Ik denk dat 90% van de kern voor volgend seizoen er al staat. Door de blessure van Moris moet er wel nog een tweede doelman gehaald worden. Ik vind het nog altijd jammer dat Biebauw vertrekt, maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk.”

“Ik denk dat het bestuur zich verder enkel zal richten op opportuniteiten. We hoeven, in tegenstelling tot andere jaren, geen drie, vier spelers of een hele as te vervangen.”

"Je kan niemand tegenhouden. We hebben dat geprobeerd bij Buyens, maar die jongens springen uit hun vel"

En verder is het voor de fans van KVM hopen dat de sterkhouders nog een jaartje willen blijven. “Je kan die jongens natuurlijk niet verplichten om te blijven, hé. We hebben Buyens destijds proberen tegenhouden, maar die gasten springen bijna uit hun vel als je dat doet.” (lacht)

“Dat zijn nu eenmaal topsporters. Die hun ambitie is grenzeloos, en dat is ook het mooie eraan. Zij zien KV Mechelen als een springplank naar een grotere club, en dat is normaal in het hedendaagse voetbal.  Ook de spelers van Anderlecht denken daar zo over.”

“Obradovic en Kosanovic zijn twee jongens die er bovenuit steken. Misschien vertrekt er wel een van hen, maar dan zal het bestuur wel op zoek gaan naar een waardig alternatief. Nu ja, ‘waardig’… Op sportief vlak zal dat altijd minder zijn.”

"Er komt bij transfers doen net iets meer kijken dan wat zaken in een winkelkarretje leggen"

“Toen Gorius destijds naar KRC Genk vertrok zeiden de mensen ‘met dat geld haal je toch gewoon een nieuwe Gorius binnen.’ Maar mocht het zo simpel zijn dan had Genk niet bij ons aangeklopt maar die ‘nieuwe Gorius’ zelf wel gehaald, hé.” (lacht)

“De supporters denken soms dat transfers doen te vergelijken valt met naar de plaatselijke supermarkt gaan. Maar er komt net iets meer bij kijken dan enkel maar wat zaken in een winkelkarretje leggen.”

Het eerste deel van het interview met Uytterhoeven gemist? Geen nood! Via DEZE LINK kan je het terugvinden.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties