Analyse Een nieuwe nederlaag kan kwalijke gevolgen hebben voor Club Brugge

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Een nieuwe nederlaag kan kwalijke gevolgen hebben voor Club Brugge
Foto: © Photonews

De Belgische voetbalwereld maakt zich stilaan op voor dé kraker van het voetbalweekend. Club Brugge gaat dan op zoek naar de eerste overwinning in zeventien (!) jaar op het veld van RSC Anderlecht. En deze wedstrijd is wel degelijk bepalend voor blauw-zwart.

Door Cédric De Volder

Op het eerste gezicht is er bij een blauw-zwarte nederlaag amper een vuiltje aan de lucht. RSC Anderlecht kan in dat geval op gelijke hoogte komen van de West-Vlamingen en ook de Gentse vogel is nog niet definitief gaan vliegen. Maar achter de schermen speelt er meer...

Een klap in het gezicht! Nul op zes...

En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Michel Preud'homme kneedde blauw-zwart de voorbije maanden tot een ware machine. Maar ook technologie durft al eens vervelend te doen. 

Een nieuwe nederlaag zou meteen een nul op zes betekenen voor Club Brugge. En dat zijn Lior Refaelov en kornuiten niet gewend. De doucheknop zou dus wel eens heel koud kunnen staan in de bezoekerskleedkamer van het Astridpark. 

... en ook meteen één op twaalf

Maar misschien nog erger. Een verlies in het Astridpark heeft ook een één op twaalf buitenshuis tot gevolg voor Club Brugge. De West-Vlamingen pakten een puntje bij KAA Gent, maar gingen ook al onderuit bij KV Kortrijk en Standard. 

Goed voor het moraal is het toch allemaal niet. En de ellende is dan nog niet voorbij. Op de voorlaatste speeldag staat namelijk de verplaatsing naar een kolkend Mambourg op het programma. Al staan er natuurlijk ook nog twee thuiswedstrijden op het menu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties