Prachtig gebaar van ex-ploegmaat Abidal: "Hij wou me zijn lever geven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Prachtig gebaar van ex-ploegmaat Abidal: "Hij wou me zijn lever geven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Eric Abidal werd enkele jaren geleden leverkanker vastgesteld. De Fransman speelde toen bij het grote FC Barcelona. Hij herstelde van de ziekte maar de kanker kwam opnieuw terug. Een levertransplantatie was een absolute must en deze werd aangeboden door toenmalige ploegmaat Dani Alves.

De ziekte werd vastgesteld in maart 2011. Abidal herstelde en was deel van het team dat op Wembley de Champions League won met Barcelona. Na de wedstrijd bleek na een check up dat de leverkanker terug was. 

Een levertransplantatie was noodzakelijk. "Dani Alves bood me zijn lever aan", zegt Eric Abidal aan the Daily Mail. "Hij was serieus, maar dat kon ik niet accepteren. Hij heeft ook een familie en een carrière. Het is een zware operatie en dat was te veel."

Uiteindelijk kreeg de Fransman een lever van een neef en herstelde hij. "Ik wou niet dat mijn ploegmaats mij zagen in die periode", zegt Abidal. "7 maanden lang deed ik niks. Ik had geen kracht en dacht dat ik nooit meer zou kunnen spelen", zegt de Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties