Yaya Touré bezorgt Manchester City drie gouden punten

bart ver elst

Yaya Touré heeft zijn verjaardag in stijl kunnen vieren. De Ivoriaan was met twee doelpunten ontzettend belangrijk voor Manchester City, dat met 2-4 won bij Swansea. Vincent Kompany zat opnieuw op de bank na zijn blessure en mocht nog even invallen.

Ondanks een 0-2 voorsprong is het toch nog een moeilijke namiddag geworden voor het team van Pellegrini. City kwam via Touré na goed 20 minuten op voorsprong en even later verdubbelde topschutter Sergio Aguëro de score naar 0-2.

Maar de thuisploeg vocht terug en op slag van rust scoorde Sigurdsson de aansluitingstreffer. Iets na het uur zorgde ex-Lyon aanvaller Gomis voor de gelijkmaker. 2-2 en alles opnieuw te herdoen voor City.

Opnieuw Touré

Het was opnieuw de onvermijdbare Yaya Touré die City met een hard schot op voorsprong zette. In de extra tijd maakte zijn landgenoot Bony het helemaal af met de 2-4. Vincent Kompany kreeg nog 10 minuutjes om zich te bewijzen, nu zijn blessure voorbij is.

Manchester City pakt zo drie gouden punten in de strijd om de tweede plaats. Het heeft 6 punten voorsprong op nummer 3 Arsenal, dat het om 17 uur opneemt tegen Manchester United én nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft.