66% completed: Juventus haalt nu ook Italiaanse Beker binnen

Manuel Gonzalez

Juventus heeft vanavond ook de Coppa Italia bijgeschreven op het al volgepropte palmares. De Italiaanse landskampioen had verlengingen nodig om SS Lazio te verslaan. De treble blijft mogelijk voor de trots van Turijn.

De wedstrijd tussen Juventus en SS Lazio begon alvast veelbelovend. Na amper vier minuten kopte Stefan Radu de bezoekers - Lazio zat in het eigen Stadio Olimpico in de bezoekende vestiaire - op voorsprong.

De Oude Dame was echter helemaal niet aangeslagen en reageerde onmiddellijk. Nog voor het kwartier hingen de bordjes alweer in evenwicht. De vrije trap was van Andrea Pirlo, de buffelstoot van Giorgio Chiellini.

We hoopten met z'n allen op een Italiaanse doelpuntenfestival, maar kwamen bedrogen uit. Meer zelfs: na negentig minuten stond de 1-1 nog steeds op het bord.

Juventus besliste de partij al meteen in de eerste verlenging. Marco Storari - in de Coppa de vervanger van Gianluigi Buffon - hield de Oude Dame overeind en aan de overkant schoof Alessandro Matri de beslissende 2-1 tegen de touwen.

En nu ook CL-winst?

Op die manier pakte de Italiaanse landskampioen ook meteen de Beker. Meer zelfs: Juve is de eerste ploeg die de kaap van tien eindwinsten bereikt en mag de komende jaren met een zilveren ster op de borst spelen.