Preud'homme geeft toe: "In de winter lukte het niet om Diaby te halen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Preud'homme geeft toe: "In de winter lukte het niet om Diaby te halen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge liet in het tussenseizoen Nicolas Castillo op huurbasis naar de Bundesliga verkassen. En net daar maakte blauw-zwart een inschattingsfout. Ook Michel Preud'homme bevestigt dat het eigenlijk de bedoeling was om een andere aanvaller te halen.

Cédric De Volder in Brugge

Met een vermoeide Tom De Sutter en de jonge Obbi Oulare kwam Club Brugge in play-off 1 namelijk enkele kilo's buskruit te kort. Tuur Dierckx kwam dan wel terug uit het Guldensporenstadion, maar ook het jeugdproduct woog te licht. 

"Het was de bedoeling om een vervanger voor Nicolas Castillo te halen", vertelt Michel Preud'homme. "We hadden ons vizier op Abdoulay Diaby gericht, maar dat is door omstandigheden (de voormalige aanvaller van RMP koos voor Lille OSC, nvdr.) niet gelukt."

"En het is niet de bedoeling om zomaar spelers te kopen", gaat de Luikenaar verder. "Ik ben er trouwens niet zo zeker van dat we met Castillo wel de titel hadden gepakt, hoor. Bovendien ben ik er nog steeds van overtuigd dat we met een volledig fitte kern voldoende gewapend waren."

Vanaken? Hebben we dat ook niet geprobeerd?

Ook Victor Vazquez was de voorbije maanden regelmatig buiten strijd. Zo liet Aad De Mos zich ontvallen dat Club Brugge beter vol voor Hans Vanaken was gegaan. "Het is gemakkelijk om dat achteraf te roepen", besluit Preud'homme. "Maar hebben we dat ook niet geprobeerd?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties