Talenten van morgen: "Eén van onze grote beloften mocht testen bij Club"

Tom Stroobants
| 3 reacties
Talenten van morgen: "Eén van onze grote beloften mocht testen bij Club"
Foto: © Photonews

Hoewel de zomerstop amper een week ver is, zijn onze eersteklassers al druk in de weer om hun kern voor komend seizoen samen te stellen. Voetbalkrant.com ging bij alle clubs op zoek naar de aanstormende talenten die volgend jaar hun opwachting maken. Vandaag: Sint-Truiden.

Door Tom Stroobants

De Kanaries maken volgend seizoen opnieuw hun opwachting in eerste klasse. Dat maakt het er voor jeugdspelers niet makkelijker op om door te breken. Toch willen ze hen bij Sint-Truiden een kans geven. “Momenteel trainen er twee spelers mee met de A-kern”, vertelt beloftentrainer Peter Delorge ons.

Verdediger Jordan Renson (19) en middenvelder Mehdi Haddadou (18) zijn de twee gelukkigen. “Haddadou kwam in de winter over van PSG, maar door administratieve problemen was hij nog niet speelgerechtigd. Hij heeft heel wat technische kwaliteiten en een enorm potentieel, denk ik.”

Al verwacht Delorge misschien wel meer van Renson.“Renson is een beloftevolle centrale verdediger. Hij is groot en heeft heel wat voetballend vermogen. We zullen hem in de gaten mogen houden. Hij had de mogelijkheid om bij Club Brugge te gaan testen, wat toch wil zeggen dat hij iets in zijn mars heeft.”

Via Elitegroep naar A-kern

STVV werkte de voorbije jaren een mooi jeugdproject uit. "Onze elitegroep bestaat uit de U19 en de beloften. We proberen dat al onze versterkingen jonger dan 19 jaar zijn, zodat ze voor beide ploegen mogen spelen. De besten met de beloften, de anderen met de U19. Maar dat kunnen altijd andere spelers zijn."

“Onze trainer van de eerste ploeg, Yannick Ferrera, kan dan oordelen welke spelers klaar zijn voor een overstap naar het eerste elftal. En als ze toch nog niet klaar zouden blijken, kunnen ze altijd een stap terug zetten", besluit Delorge. Benieuwd of de eerste twee jongens Ferrera kunnen overtuigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties