Elftal van de Eeuw: ontelbare kampioenenmakers bij Anderlecht
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 170 reacties
Elftal van de Eeuw: ontelbare kampioenenmakers bij Anderlecht
Foto: © SC

Belgische voetballers waren nooit zo hot als nu. De meesten zetten hun eerste voetstappen in de Belgische competitie. Het is dan ook een leuk moment om een originele round-up te maken. We presenteren dagelijks het 'Elftal van de Eeuw' van de clubs die de grootste talenten voortbrachten.

Door Diederik Geypen

Begin er maar aan. Een ploeg van de eeuw voor recordkampioen Anderlecht samenstellen. Sinds 2000 haalde paars-wit maar liefst negen keer de landstitel binnen. Na lang wikken en wegen kwam onze redactie bij deze ultieme elf uit.

Doel: Tsjech boven Italo-Belg

Onder de lat gaan we voor Daniel Zitka. De Tsjech lag in balans met huidig nummer 1 Silvio Proto, maar toen beiden voor het eerst de concurrentie aangingen, moest de toen nog onervaren Italo-Belg het onderspit delven.

Verdediging: driemansdefensie

Anderlecht staat voor attractief voetbal en dus opteren we voor een minimum aan verdedigers. De regulator in het centrum kan niemand anders zijn dan Vince the Prince Kompany.

De natuurlijke leider wordt geflankeerd door Chancel Mbemba, klaar voor de stap naar een Europese grootmacht. En mister Anderlecht Olivier Deschacht, die aan de vooravond staat van zijn 14e (!) seizoen bij de Brusselaars.

Middenveld: offensieve wingers

Op het middenveld nemen vier jongens naast elkaar plaats. Met namen als Mbark Boussoufa en Matias Suarez op de flanken zal er aan verdedigen nauwelijks gedacht worden.

Het centrale duo Lucas Biglia en Pär Zetterberg bezit naar onze mening genoeg metier om de counters in de kiem te smoren. Beide patrons kregen uiteindelijk de voorkeur op kind van het huis Walter Baseggio.

Aanval: weelderige weelde

De recordkampioen had de afgelopen vijftien seizoenen talloze topspitsen in zijn rangen rondlopen. De meest centrale plek is weggelegd voor Jan Koller, die met dank aan Anderlecht een droomtransfer naar Borussia Dortmund versierde.

Niet zijn beste positie links voorin, maar Romelu Lukaku kan in dit type-elftal niet ontbreken. Aruna Dindane tenslotte vertrekt vanaf rechts en mag zoals in zijn beste dagen zwerven rond de twee torens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties